Εξερευνήστε την αρχαία Αργολίδα (Μυκήνες)

Οι Μυκήνες είναι ένας αρχαιολογικός χώρος στην Ελλάδα, που βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα (56 μίλια) νοτιοδυτικά της Αθήνας, στη βόρειο-ανατολική Πελοπόννησο. Από το λόφο στον οποίο βρισκοταν το αρχαίο ανάκτορο, μπορεί κανείς να δει όλη την Αργολίδα μέχρι και τον Σαρωνικό Κόλπο.

Ο Μυκηναϊκός πολιτισμός, ο οποίος διήρκεσε περίπου από το 1600-1100 π.Χ., ήταν τόσο ισχυρός αφού η παρουσία του στην Αργολίδα ήταν η καρδιά της Ελλάδας εκείνη την εποχή. Ικανότατοι πολεμιστές νίκησαν τον ακόμα αρχαιότερο Μινωικό πολιτισμό, και η πλούσια αριστοκρατία έχτισε παλάτια και ναούς. Οι Μυκήνες ήταν η σημαντικότερη πόλη σε αυτή την εποχή, γεγονός που εξηγεί και το όνομα της εποχής.

Η πρώτη στάση σας είναι η μεγάλη πύλη των Λεόντων, που χρονολογείται απο την Εποχή του Χαλκού. Δώστε προσοχή στα τεράστια βράχια μέσα και γύρω από την πύλη. Πολλά από αυτά ζυγίζουν 20 τόνους και υπάρχουν δομικά στοιχεία στις Μυκήνες που ζυγίζουν μέχρι και 100 τόνους. Άνθρωποι και βόδια ήταν οι "μηχανές" που είχαν εκείνη την εποχή, ενώ τα τείχη ονομάζονται "Κυκλώπεια", για τα οποία κάποτε ήταν πιστευτό ότι χτίστηκαν από τους Κύκλωπες, μονόφθαλμους γίγαντες που είναι συχνοί επισκέπτες στην ελληνική μυθολογία.