3 μέρες στα Μετέωρα

Πάνω από την πόλη της Καλαμπάκας, στο βόρειο-δυτικό άκρο της πεδιάδας της Θεσσαλίας, ο επισκέπτης συναντά μια μαγευτική τοποθεσία, με εντυπωσιακά μοναστήρια, "ισορροπημένα" σε απομόνωμενες κορυφές βράχων, 400 μέτρα πάνω από το έδαφος. Τα Μετέωρα είναι ένα από τα ιερότερα μέρη του Χριστιανισμού, καθώς και ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν σε αυτό το μέρος κάθε χρόνο, οι οποίοι έλκονται από το τρομακτικό μέγεθος των πετρωμάτων όπου επικρατεί η διαχρονικότητα και η ομορφιά, ενώ ζητούν την πνευματική φώτιση μακριά από τη γήινη φασαρία.

Οι επισκέπτες έρχονται εδώ είτε για να νιώσουν την αύρα της στοχαστικής απομόνωσης της μοναστικής ζωής και να θαυμάσουν ένα πραγματικά μοναδικό φυσικό τοπίο ή για να θαυμάσουν την εξαιρετική αρχιτεκτονική των μοναστηριών, τη λεγόμενη "αρχιτεκτονική του δέους».

Οι λάτρεις της φύσης δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να περπατήσετε μέσα από τα πέτρινα μονοπάτια και να δείτε ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο που σχηματίστηκε ως αποτέλεσμα μιας αλυσίδας  διαβρώσεων και γεωλογικών μεταβολών κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 15 εκατομμυρών ετών. Το 1988 τα Μετέωρα ανακηρύχθηκαν ως ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.