Tips για ένα ευχάριστο oικογενειακό ταξίδι με το αυτοκίνητο!

Αν έχετε οικογένεια και ετοιμάζεστε για απόδραση με το αυτοκίνητο, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές μας για να έχετε ένα ευχάριστο ταξίδι!

Η πρώτη μας συμβουλή είναι να ξεκινήσετε όσο πιο νωρίς γίνεται! Είναι καλύτερα να ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ έτσι μπορείτε να αποφύγετε και την πολλή κίνηση στον δρόμο.

Όμως αυτή η συμβουλή μόνο δεν είναι αρκετή! Πρέπει να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και εμείς σας προτείνουμε τα εξής:

1. Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι κάνετε έλεγχο ασφαλείας. Βεβαιωθείτε ότι το κάθισμα τους είναι δεμένο σωστά και σφιχτά. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να έχετε στο αυτοκίνητο κουτί πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης.
2. Φέρτε μαζί σας παιχνίδια για τα παιδιά ή οργανώστε διάφορες δραστηριότητες για εκείνα. Όταν ταξιδεύετε με μικρά παιδιά είναι πολύ σημαντικό να τα κρατάτε απασχολημένα καθώς θα βαρεθούν γρήγορα να κοιτάνε μόνο από το παράθυρο και θα χρειαστούν δραστηριότητες για να τους κρατήσουν το ενδιαφέρον.

3. Πάρτε μαζί σας φορτιστή για το κινητό ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή που θα κρατάει απασχολημένα τα παιδιά, σε περίπτωση που δεν του κρατάνε πια το ενδιαφέρον οι προηγούμενες δραστηριότητες.
4. Εφοδιαστείτε με χάρτη της διαδρομής για να αποφύγετε επιπλέον καθυστέρηση, κάνοντας έτσι πιο εύκολο το ταξίδι σας.

5. Κάνετε στάσεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Μπορείτε εφόσον οδηγείτε εσείς να σταματάτε όποτε επιθυμείτε και να ξεκουράζεστε, να τρώτε και να κάνετε μία μικρή βόλτα με τα παιδιά σας.

Ακολουθώντας αυτά τα tips, είναι σίγουρο ότι θα έχετε ένα ευχάριστο οικογενειακό ταξίδι!