ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πέρα από τους προορισμούς που σας προτείναμε για τις διακοπές σας το Πάσχα, σε τελευταίο μας άρθρο, τώρα σας συστήνουμε μέρη όπου μπορείτε να περάσετε πιο παραδοσιακά τις πασχαλινές σας διακοπές! Τα παρακάτω τοπία φημίζονται για τον τρόπο που γιορτάζεται το Πάσχα κάθε χρόνο, με παραδοσιακά έθιμα και παραδόσεις!

  1. Ύδρα: Το Πάσχα στην Ύδρα είναι ξεχωριστό και τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να την επισκεφθείτε! Δύο έθιμα που δεν πρέπει να χάσετε είναι ο Επιτάφιος την Μεγάλη Παρασκευή που πλέει στη θάλασσα για να ευλογήσει τα νερά, καθώς και το κάψιμο του Ιούδα την Κυριακή του Πάσχα που συνοδεύεται με πυροτεχνήματα!
  2. Χίος: Ιδανικό μέρος για βόλτες στις παραθαλάσσιες περιοχές, όπου μπορείτε να θαυμάσετε την ομορφιά του νησιού! Αποκορύφωμα του εορτασμού του Πάσχα είναι ο ρουκετοπόλεμος, όπου αποτελεί περιλαμβάνει αμέτρητα βεγκαλικά, τα οποία ανταλλάσσονται μεταξύ δύο εκκλησιών!
  3. Μύκονος: Το Πάσχα στην Μύκονο είναι το πιο κοσμοπολίτικο μέρος για να περάσετε τις διακοπές σας. Η Μύκονος προσφέρεται για το καλό φαγητό, ατελείωτες βόλτες στα γραφικά της στενά και φυσικά είναι ιδανικό μέρος για ψώνια!
  4. Σαντορίνη: Εδώ το Πάσχα που θα περάσετε θα είναι μοναδικό, με την παράδοση στο χωριό Πύργος να είναι το αποκορύφωμα, εφόσον τα δρομάκια εκεί στολίζονται με λιχναράκια, με την ατμόσφαιρα να γίνεται κατανυκτική! Φυσικά, θα έχετε και την ευκαιρία να απολαύσετε μοναδικά ηλιοβασιλέματα!
  5. Κέρκυρα: Σε κανένα άλλο μέρος δεν θα δείτε το έθιμο να σπάνε κανάτες πέφτοντας από τα μπαλκόνια σπιτιών! Επίσης πουθενά αλλού δεν θα δείτε να γιορτάζεται η Ανάσταση τις πρωινές ώρες, όπου συνοδεύεται από κατανυκτικές μελωδίες! Σας σύστηνουμε ανεπιφύλακτα να περπατήσετε σε μία από τις ομορφότερες πόλεις των Επτανήσων για να την ανακαλύψετε! 

 

Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας λοιπόν και είστε έτοιμοι! Μην ξεχάσετε φυσικά να κάνετε την κράτηση σας εδώ: www.concord.gr! Καλό Πάσχα σε όλους σας!