ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ!

Βρισκόμαστε ήδη στις αρχές Δεκέμβρη, που σημαίνει ότι διανύουμε τη πιο χειμερινή περίοδο! Όπως είναι φυσικό, η οδήγηση γίνεται πιο δύσκολη και οι δρόμοι πιο δύσβατοι, ειδικά αν οδεύουμε προς τα βουνά, που είναι τα άκρως χειμερινά τοπία! Σας προτείνουμε λοιπόν κάποια μέτρα που ανεπιφύλακτα πρέπει να πάρετε πριν ξεκινήσετε να οδηγάτε στα χιόνια ή στον πάγο, προκειμένου να είστε απόλυτα ασφαλείς κατά τη διάρκεια της οδήγησής σας!

  1. Εάν έχετε την δυνατότητα αλλάξτε τα ελαστικά σας με χειμερινά ελαστικά. Έχουν σχεδιαστεί ειδικά για δύσκολες διαδρομές με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες.
  2. Πριν ξεκινήσετε τις διαδρομές σας τον χειμώνα, να είστε σίγουροι ότι η μπαταρία του αυτοκινήτου έχει αρκετή ισχύ, προκειμένου να αντέξει τις χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς και για να έχετε πιο εύκολες εκκινήσεις.
  3. Το πιο σημαντικό και βασικό μέτρο εάν οδεύετε προς τα χιόνια, είναι να προμηθευτείτε με αντιολισθητικές αλυσίδες. Αν χρειαστεί να βάλετε αλυσίδες, θυμηθείτε πως οι αλυσίδες μπαίνουν στους κινητήριους τροχούς, ενώ ύστερα από λίγα μέτρα κίνησης τις ξανατεντώνουμε. Είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε ότι όταν φοράμε αλυσίδες η ανώτατη ταχύτητα δεν υπερβαίνει τα 50 χιλιόμετρα την ώρα.
  4. Κατά τη διάρκεια της οδήγησης, να τετραπλασιάζετε την απόσταση ασφαλείας. Η απόσταση ανάμεσα σε εσάς και το προπορευόμενο αυτοκίνητο θα σας δώσει αρκετό χρόνο να σταματήσετε, όταν χρειαστεί.
  5. Να είστε σίγουροι πως όταν οδηγάτε βλέπετε τα άλλα αυτοκίνητα και σας βλέπουν. Φροντίστε να έχετε καθαρή την ορατότητά σας, κρατώντας τα φώτα σας αναμμένα και το παρμπρίζ σας καθαρό. 

Παίρνοντας τα παραπάνω μέτρα, η οδήγηση στα χιόνια και στον πάγο θα είναι πιο ασφαλής για εσάς και τους γύρω σας! Καλές ασφαλείς διαδρομές στα χιόνια λοιπόν!

Και μη ξεχνάτε πως εμείς στη Concord..έχουμε σαν προτεραιότητα μας την ασφάλειά σας! 

www.concord.gr